Et spisebord er som en bro mellem verdener og sanser

Find dit nye spisebord i dag (foto ilva.dk)

Find dit nye spisebord i dag (foto ilva.dk)

Hvor skulle man ellers mødes end omkring et spisebord. Det er som om, at der altid er åbne rammer for udfoldelse, når man sidder omkring et spisebord. Et spisebord er nemlig i sig selv altid en åben invitation til at dele et måltid mad med den, der nu melder sig. Og det er sandt, hvad man siger. Mad smager bare bedre, når man deler det med andre mennesker. Det er som om, at smagen på den måde bliver holdt oppe af det fællesskab, der bliver skabt omkring maden selv. Er det en form for samhørighed i oplevelsen? Det behøver ikke altid at blive benævnt, at maden smager personerne. Det er nemlig ofte som om, at selve den autentiske erfaring ligger i det, at maden som sådan ikke har fået personerne til at tale om den – Måske har maden i stedet for fungeret som et usagt anslag til den samtale, der bliver ført omkring spisebordet? Den gode smag kan jo forandre stemninger og få humøret til at stige. Måske dannes der associationer omkring det gode måltid, der giver anledning til at blive delt med andre mennesker?

Bro mellem usynlige punkter

Et spisebord er det perfekte bropunkt mellem to verdener. Det er her, der sker noget mellem mennesker, der er værd at gribe fat i. Øjeblikke, der bare er. Som umiddelbare og forlængede arme er disse smagfulde momenter omkring et spisebord skabt som punkter af samhørighed. Et spisebord åbner simpelthen op for en ny verden. En verden usanselige ligheder skabt på bagrund af alle disse smagsindtryk og alle disse skønne samtaler og nærværende stunder.

Stunder af nærvær

Her kan familien være sig selv. Her kan man mødes og følge op på hinandens liv i de få stunder af nærvær, som et spisebord nu engang tilbyder os. Det er ikke til at kimse af. Det er tværtimod værd at holde af og om.

 

Leder du efter et spisebord? Find et her

One comment on “Et spisebord er som en bro mellem verdener og sanser
  1. Pingback: Et spisebord er et godt samlingspunkt for hele familien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.