Gode senge giver den suverænt bedste søvn

Du bør ikke nøjes, når det handler om senge (foto Dunlopillo.dk)

Du bør ikke nøjes, når det handler om senge (foto Dunlopillo.dk)

Søvn er noget nær det vigtigste for, at vi kan trives og fungere i dagligdagen. Uden ordentlig søvn kommer man i dårligt humør og mister overskuddet til at håndtere de pligter og udfordringer hverdagen nu engang byder på. Mange der har prøvet at få for lidt søvn, enten over en enkelt nat eller måske i en kortere periode, ved hvor hårdt det er, og hvor meget det påvirker en. Der er nemlig en række ærgerlige negative konsekvenser ved for lidt søvn. I sidste ende kan man sågar opleve nogle meget ubehagelige følgesygdomme, hvis man i en længere periode ikke får nok søvn.

God søvn kommer ikke af sig selv

Man kan dog ikke bare tage en god nattesøvn for givet. Det er noget man må gøre sit til for at få til at lykkes. Man kan imidlertid gøre meget for at sikre sig en god søvn. Først og fremmest er et sundt indeklima rigtig vigtigt. Frisk luft og en behagelige temperatur er afgørende. Er det for varmt eller for koldt smitter dette af på ens søvnkvalitet. Derudover er det vigtigt at kunne mørklægge ens soveværelse. Mørke gør meget for, at vi kan opnå den såkaldte dybe søvn, der er det stadie, hvorpå vi restituerer bedst. Dyne og hovedpude er naturligvis også vigtige, men vigtigst af alt er en god seng.

Den rigtige seng giver den rigtige søvn

Er det et sted, hvor det ikke anbefales at man sparer, så er det i forhold til ens seng. Det er nemlig vigtigt at have en seng, der matcher de behov, man har. Derudover er søvnvaner individuelle, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvilken seng man anskaffer sig. Graden af hård- og blødhed, størrelsen og materialet varierer meget ved forskellige senge. Derfor er det centralt at finde netop den, man selv sover bedst i.

Find en super seng her

 

Find mere inspiration til senge:

Få den bedste nattesøvn med en Akva vandseng

En helt særlig type seng er Akva vandsenge

En elevationsseng giver god komfort om natten

3 comments on “Gode senge giver den suverænt bedste søvn
  1. Pingback: Forkæl dit barn med børnesenge og en god søvn

  2. Pingback: En investering i Akva er en investering i en drømmesøvn

  3. Pingback: Sov bedre med senge som er designet til at understøtte kroppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.