Lav en behagelig overgang fra tremmeseng til junior seng

Find en god seng til dit barn når de bliver lidt ældre (foto traevarer.dk)

Find en god seng til dit barn når de bliver lidt ældre (foto traevarer.dk)

Der kommer en tid, hvor alle børn skal skifte deres elskede tremmeseng ud med en mere almindelig seng. Her er junior sengen er rigtig god størrelse i forhold til overgangen til voksen seng. Men det er ikke altid rart for børnene at skulle vende sig til en nye seng, og slet ikke når tremmesengen var så tryg.

En god hovedregel er, at man først må skifte til junior sengen, når barnet er stort nok til at kravle op i og ud af sengen af sig selv. Det skal barnet også kunne i søvne, for de fleste børn vågner flere gange om natten og vil måske gerne ind til mor og far.

Barnet kan meget vel føle sig tryggere i en junior seng

Hvorfor ikke bare skifte direkte til en voksenseng, som barnet kan gro i? Det er der sikkert mange, der gerne vil vide, og i virkeligheden kan man også sagtens gå direkte til en fuldvoksen sengestørrelse. Det er så at sige en temperamentssag, for det afgørende er, hvor uroligt barnet sover om natten. Hvis den lille stadig vender og drejer sig og har svært ved at lade roen falde på sig, er en junior seng helt klar den bedste løsning.

I en mindre seng føler barnet sit tryggere, fordi der ikke er uoverskueligt meget plads, og det er her, at junior sengen er en klar vinder. Barnet skal ikke så nemt kunne trille ud af sengen og slå sig, og derfor kan en sengehest også være en rigtig god idé. Vælg en seng, der hævet over jorden, men som samtidig ikke er for høj. Det handler om at finde den rette balance, for jo mere hævet sengen er, jo bedre undgår man kulden fra jorden. Samtidig skal den ikke være så høj, at barnet slår sig, hvis det triller ud eller prøver at kravle ud af sengen.

Find en god junior seng

3 comments on “Lav en behagelig overgang fra tremmeseng til junior seng
  1. Pingback: Højstol får selv barnet op til bordkanten

  2. Pingback: Gode senge skaber gode fundamenter for søde drømme

  3. Pingback: Elevationssenge er hyggelige og lindrende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.