Vælg den rigtige hovedpude, når du vil have en god nattesøvn

hovedpude  (foto: dunlopillo.dk)

hovedpude (foto: dunlopillo.dk)

Der er ingen tvivl om, at mange danskere har prøvet at vågne op med en øm nakke. Nogen gange er den ikke bare øm, men har sat sig godt fast, så mobiliteten i nakken er stærkt nedsat.

Selvom man enten sover på ryggen, på siden eller på maven, så er det vigtigt at få den helt rigtige støtte til hovedet og nakken.

Det handler om at finde den rigtige hovedpude, som passer til dine behov og din krop. Der er rigtig mange hovedpuder på markedet. Nogle er billige, andre er dyre, så det kan være svært at finde en god løsning og det rigtige produkt til dit hoved.

En hovedpude kan være lavet af mange forskellige materialer. En traditionel hovedpude er normalt en stofpose lavet af en blanding af bomuld og kunstfibre. Stoffet kan nogle gange være satinvævet, så hovedpuden får en form for glans og ser mere indbydende ud.

Se efter det rigtige indhold i din hovedpude

Indholdet varierer også meget i hovedpuderne. Nogle har naturfyld. Det kan for eksempel være organisk fyld fra dyr. Indholdet er normalt en bestemt procentdel dun og en anden af fjer. Fjerne sørger for fylde og form, mens dun sørger for varme og blødhed. Fjer og dun kommer for det meste fra ænder eller gæs.
Der kan også være syntetisk fyld i en hovedpude. Det kan for eksempel være kuglefibre, som er luftige og fylder meget.

I dag kan man også få hovedpuder med skum eller latex, som kan forme sig efter brugerens hoved.

Når man skal ud og kigge efter ny hovedpude, så kan man kigge efter pudens bæreevne. Det er et tal, som man kan sammenligne, selvom hovedpuderne har forskellige typer indhold.

Bæreevnen er et tal, som viser indholdets genrejsningsevne. Jo højere tal, desto bedre kan indholdet løfte sig, efter det bliver trykket sammen.

Se mere om en hovedpude her

 

Læs mere om hovedpuder:

De rigtige hovedpuder bærer dig til drømmeland

Hovedpuden fra Tempur former dine drømme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.